[IKI-aktivistit] Nyt on kohtuullisen akuutti homma päällä. Viestejä puuttuu.

Toke Lahti toke at iki.fi
Sun Jul 2 16:02:28 EEST 2023


Jos vaikka alottais tilannekuvasta,
niin onko siis maileja, jotka lähetetty iki-osoitteeseen,
mutta eivät edes näy tuolla “väliaikaisessa” www-palvelussa?

Jolloin ongelma on, ettei joku suostu edes lähettämään iki-osoitteeseen?

t

> On 29. Jun 2023, at 13.28, Matti Nuortio <matti.nuortio at pp1.inet.fi> wrote:
> 
> 
> Terves, kaikki iki-aktivistit!
> 
> 
> Nyt on vähän hankalaa tilannetta päällä... ja kriittisyydeltään kohtuullinen juttu.
> 
> Otin ehkä kahdeksisen päivää sitten käyttöön Laatikon eli IKIn väliaikaisen WWW-posti-turvasataman tai mikä lienee - väliaikainen tarkistuspaikka viestejä varten. Olen tässä nyt huomannut, että sinne jää toimittumatta edelleen aika tärkeitäkin viestejä. Viikonlopun aikana ja kuluvalla arkiviikolla niitä on jäänyt nalkkiin omien laskujeni mukaan kahdeksan.
> 
> Toukokuun viimeisellä viikolla norjalainen Fjordmail osti Telian Inet-postin ja tuolloin palvelujen siirron tekninen osuus myös viimeisteltiin. Minulla on Inetin eli Fjordmailin tili IKI-osoitteenani, joten tämä voisi liittyä asiaan. Kertauksena: toukokuun lopussa tapahtui oleellisia muutoksia varsinaisen sähköpostiosoitteen tarjoajan teknisellä puolella. Viikko sitten otin Laatikon käyttöön ja havaitsin ongelmia.
> 
> Mitenköhän päin tällaista juttua kannattaisi ryhtyä perkaamaan? Onko mahdollista, että ongelma voisi selittyä sittenkin IKIn pään harmaalistauksella? Tai siis IKIn harmaalistausta en tietenkään tässä syytä ja pidän sitä hyödyllisenä toimintana... ...mutta mutta siis jos vaikka näin: viime aikoina alkuperäisillä saamieni postien lähettävillä palvelimilla olisi muuttunut JOKIN ja ne reagoisivat nykyään huonosti harmaalistauksen uudelleenlähetystä koskevaan pyyntöön? Tai, ööö, emminä tiijä, jotain jotain jotain.
> 
> Toinen vaihtoehto on jo mainittu ongelma Inetin päässä. Onko muita mahdollisuuksia?
> 
> Käytännössä kaikki nyt viikolla limboon tai purgatorioon jääneet viestit ovat sellaisia, joita vastaavia on samoilta lähettäjiltä - mahdolliset kosmeettiset, käyttäjälle huonosti näkyvät muutokset lähettävissä palvelimissa pois luettuina - tullut perille aivan OK. Siis aiemmin on tullut.
> 
> Olen tarkistanut Inet-postistani myös roskapostisuotimen, muut suotimet, mahdolliset roskakorit ja vastaavat ylimääräiset paikat, missä posteja voisi olla lajiteltuna. Olen tsekannut Inetin WWW-postinäkymän ja siellä olevat vaihtoehdot. Laatikon sisältöä ja kaikkea mainittua vertailemalla on selvää, että osa Laatikossa olevista posteista ei ole olemassa Inetin sisällä.
> 
> Yritän omalta osaltani sykkiä tätä asiaa eteenpäin aika rivakasti, koska tuossa joukossa on sellaisia viestejä, joita mielellään saa unohtua matkalle aika vähän. Mutta tietysti siltä osin, kun odottelen yhteisön apua tai jotain eteenpäin nytkäyttäviä vinkkejä, niin kestän vähän enemmänkin viivettä. Nyt on kumminkin kesä ja vapaaehtoisesti tätä tehdään - nämä jutut käsitän. Tosiaan jos joku osaa jeesailla, niin vinkkejä minulle tulemaan! Olen kiitollinen etukäteen ja takakäteen.
> 
> Vielä oleellinen huomio: minulla on joka tapauksessa ollut projektina nyt, kun tuo Fjordmail-kauppa tuli ja palveluntarjoaja ei vaikuta hintaansa nähden mitenkään erinomaiselta, ollut tarkoituksena pikku hiljaa siirtää Inet-posti pois käytöstä. Ja sitten IKI-osoitteen taustalle jokin muu palvelu. Tämä on pikku hiljaa etenevä asia. Kartoittelen tätä. Mutta niin nopeasti en voi tuon kanssa toimia, että sen voisi toivoa ratkaisevan asian esim. heinäkuun alkuaikoina. Silti yritän tätä akuuttia ongelmaa saada ratkaistua jo heinäkuussa.
> 
> No niin.
> 
> Palataan!
> 
> 
> terveisin
> Matti Nuortio
> yhdistyksen jäsen
> _______________________________________________
> IKI-aktivistit mailing list
> IKI-aktivistit at listat.iki.fi
> https://listat.iki.fi/mailman/listinfo.cgi/iki-aktivistit



More information about the IKI-aktivistit mailing list