[IKI-aktivistit] ARC

Jouni K Seppänen jks at iki.fi
Fri Aug 16 10:54:53 EEST 2019


On Fri, 16 Aug 2019, at 08:37, D.T. wrote:
> 1. mihin todelliseen postilaatikkoon iki.fi-osoitteesi on yhdistetty?
> Siitä voi syntyä ongelmia.

Minulla on ollut postilaatikko Fastmailissa pari vuotta, ja enimmäkseen se toimii hyvin. Taannoin meni yksi viesti spämmilaatikkoon, kun lähettäjän palveluntarjoajalla (suomalainen kunta) oli käytössä SPF ja DMARC mutta ei DKIMiä, ts. vakuutus että viestit tulevat heidän omalta SMTP-palvelimeltaan, joka ei tietenkään toteudu kun välissä on iki tai jokin postituslista. DKIM eli viestien allekirjoittaminen olisi tässä auttanut, mutta se olisi varmaan ollut työläämpi toteuttaa. SPF-tietue salli lähettämisen myös erinäisten muiden suomalaisten palveluntarjoajien kautta, joten ongelmia oli kaiketi ollut muutenkin.

Fastmailin ohjesivulla [1] mainitaan näiden teknologioiden lisäksi Authenticated Received Chain eli ARC [2], jota käsittääkseni myös Gmail tukee [3]. Siinä viestin välittävä palvelin tarkistaa viestin SPF- ja DKIM-statuksen ja allekirjoittaa tuloksen omalla avaimellaan, jolloin jos vastaanottava pää luottaa välityspalvelimeen, se voi hyväksyä nämä tulokset ja viestillä on ehkä pienempi mahdollisuus tulla luokitelluksi spämmiksi. Tämä olisi saattanut auttaa mainitussa tilanteessa.

ARC on uudehko ja vähän kokeellinen idea, mutta ainakin Fastmail ja Gmail ovat siis ottaneet sen käyttöön. Olisiko mahdollista saada se käyttöön ikin välityspalvelimiin?

[1] https://www.fastmail.com/help/technical/senderauthentication.html
[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Authenticated_Received_Chain
[3] http://arc-spec.org

Jouni Seppänen


More information about the IKI-aktivistit mailing list